روتر
کنترلر چیست ؟ از Gcode و Mcode چه میدانیم ؟
بررسی مزایا و معایب دستگاه cnc
با قطعه ای به نام کلت یا فشنگی آشنا شوید
اسپیندل و نقش آن در cnc سنگ
سی ان سی سنگ 4 کله
پنجشنبه ۲۷ اردیبهشت ۰۳

کنترلر چیست ؟ از Gcode و Mcode چه میدانیم ؟

کنترلر مغز دستگاه CNC است. به عبارت دیگر ، کنترل کننده وظیفه حیاتی تفسیر را بر عهده دارد. یکی از عملکردهای اصلی کنترلر دریافت سیگنال های شرطی شده از طریق رایانه یا نمایه سازی است. پس از دریافت سیگنال ها ، این سیگنال ها را به حرکت مکانیکی تفسیر می کند تفسیر سیگنالها از طریق حرکتهای مکانیکی معمولاً از طریق خروجی موتور حاصل می شود. کنترلر دستگاه CNC شامل سه مکانیزم اساسی است. آنها نرم افزارهای CNC هستند که برنامه ای هستند که براساس دستورالعمل ها ، واحد کنترل ماشین و دستگاه پردازش ساخته می شود.
دستگاه CNC شبیه بقیه تجهیزات صنعتی است. این ماشین آلات در دسته دستگاه های الکترو مکانیکی قرار دارند که ابزارهای ماشین سازی را دستکاری می کنند به طور دقیق ، ماشین های CNC از رایانه ای تشکیل شده اند که اپراتور در آن برنامه را وارد می کند.

انواع کنترلرها به شرح موارد زیر می باشند :
  • کنترلر کامپیوتری یا pc based : این کنترل کننده ها در واقع همان سیستم های کامپیوتری هستند که پردازش اطلاعات در آن ها صورت گرفته و با توجه به نام نرم افزار نصب شده بر روی آنها شناخته می شوند و همچنین در صورت قطع ارتباط کنترلر با کامپیوتر اجرای کار متوقف شده، سرعت که به عنوان مهمترین پارامتر در عملکرد دستگاه کنترل به شمار می رود در این دستگاه ها بسیار کم است و این سرعت تابعی از سرعت کامپیوتر می باشد. نرم افزار نصب شده بر روی این کنترل کننده ها از نظر تعداد ورودی خروجی ها، جهت میکروسوئیچ ها، کلید های اضطراری و … با مشکل مواجه است. جهت استفاده از این کنترل کننده ها نیازمند استفاده از بردهای واسط الکترونیکی هستیم، استفاده از این بردها باعث افزایش تعداد ورودی ها و خروجی ها شده و همچنین به عنوان نوعی بافر عمل می کند که باعث افزایش سرعت و یکنواختی انتقال دیتا ها خواهد شد.
  • کنترلر semi pc based : این کنترل کننده ها از بردهای کنترلی مخصوص و طراحی شده برای این منظور استفاده می کنند، که برد مخصوص در کنار سیستم کامپیوتر قرار می گیرد. در این کنترل کننده ها از میکروکنترلر ها و میکروپروسسورها جهت انجام پردازش استفاده می شود و دارای درگاه های سروموتور و استپ موتور هستند. عمده عملیات پردازش در این کنترل کنند ها توسط برد مربوطه صورت می گیرد. این کنترل کننده ها از پورت های ارتباطی برخوردار هستند که توسط آنها به سیستم کامپیوتر متصل می شوند و باید توجه داشت که در حین عملکرد دستگاه این ارتباط هرگز قطع نگردد چراکه بخشی از عملیات پردازش توسط سیستم کامپیوتر صورت می گیرد. عملکرد و وضعیت ورودی ها و خروجی ها توسط کنترلر بررسی می شود. از نظر سرعتی این کنترلر سرعت بالاتری نسبت به مدل قبلی دارد و همچنین از قیمت بالاتری برخوردار است.
  • کنترلر stand alone : این نوع کنترل کننده ها به عنوان قدرتمندترین نوع کنترلر شناخته می شود و دارای پردازشگر قدرتمند داخلی است و جهت انجام فرایند کنترل و پردازش با کامپیوترها ارتباط مستقیمی ندارند. بسیاری توابع در این کنترل ها به صورت سخت افزاری ایجاد می شود و از این رو دارای سرعت بسیار بالایی هستند. ساختار داخلی این کنترل کننده های در واقع یک سیستم PLC  است.


مفاهیم gcode , mcode :
اگر تازه وارد دنیای CNC و CAM شدید یا فقط به یک علاقه مند به CNC هستید، شاید اصطلاح “G-code” را شنیده باشید. G-code یک زبان برنامه نویسی برای ماشین های کنترل عددی رایانه ای (CNC) هستش.
G Code نویسی یعنی به زبان استاندارد با ماشین صحبت کردن؛ پس به عبارتی ماشین cnc زبان مخصوصی دارد که جی کد گفته میشه بنابراین ما باید اطلاعات رو با زبان قابل فهم ماشین بهش معرفی کنیم. نرم افزارهای CAD/CAM زبان انسان را به زبان ماشین ترجمه میکنند. زبان انسان نقشه است و زبان ماشین cnc کدهای جی کد.
به طورکلی دستور برنامه های CNC شامل جی کد و ام کد (M کد) هستش که با خروجی گرفتن از نرم افزارهای نرم افزارهای CAD/CAM نقشه به جی کد ترجمه میشه.
بررسی تفاوت این دو کد در دستگاه های cnc :
G Code ها معمولا برای تعریف سیستم حرکت محورها کاربرد دارند و روش جابجایی محورها را تعیین میکنند.
M Code ها معمولا فرمان های لحظه ای هستند. مثلا یک ابزار را روشن و خاموش میکنند. M Code ها گرچه از استاندارد خاصی پیروی میکنند ولی قابل تغییر متناسب با ویژگی های دستگاه هستند.



تا كنون نظري ثبت نشده است
ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در رویا بلاگ ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.